Emiliano Marcondes

Spiller:

Emiliano Marcondes

Klub:

Brentford F.C., England.

Position:

Midtbane

Resultater:
  • U21 landsholdet, 15 kampe

Min historie

 

Jeg spiser og træner for at opnå mest muligt i mit liv.

Jeg vil gerne teste mig selv af og se, hvor meget jeg kan opnå via mine fodboldevner. Jeg vil ikke sidde som pensionist og se tilbage på min tid som fodboldspiller og vide med mig selv, at der var ting jeg kunne have gjort bedre. Derfor prioriterer jeg min kost og min ekstratræning højt.

 
 

Jeg elsker at træne, men hvis jeg ikke spiser godt, kan jeg heller ikke træne godt. Kosten er derfor en vigtig del af min hverdag. Da jeg spillede i FC Nordsjælland, begyndte jeg at undersøge, hvordan jeg kunne bruge kosten til at optimere min fysik. I dag er det en indgroet del af mig at spise sundt. I starten overraskede det mig, hvor meget energi jeg egentlig behøvede. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg burde spise mere, hvis jeg skulle træne så hårdt, som jeg gerne ville. Gradvist begyndte jeg at forstå vigtigheden af bl.a. kulhydrater, genopbygningen af energidepoterne samt mængden af væske, jeg bør drikke.

 
“Min far snød mig til at spise grøntsager.”
 

Jeg har altid spist mange grøntsager. Da jeg var mindre gemte min far altid grøntsagerne inde i retterne, så jeg ikke altid vidste, de var der. Måske er jeg ubevidst blevet glad for smagen af grøntsager, for i dag elsker jeg selv at lave retter med grøntsager. Jeg kan godt lide at afprøve nye grøntsager, når jeg selv laver mad.

 
  

Træning, træning, træning.

Jeg føler mig aldrig rigtig fysisk træt. Selvfølgelig kan en kamp eller træning være hård, men jeg kan altid træne igen dagen efter. Folk siger, at jeg har alt for meget energi og burde slappe lidt mere af, men jeg elsker at bruge min krop og mærke, hvordan jeg udvikler mig fysisk. Det er sjældent, jeg har dage, hvor jeg ikke får spist nok, måske er det derfor, jeg altid er frisk og oplagt om morgenen. Jeg vågner aldrig op og er træt og sulten om morgenen. 

 
 
 

Mad gør mig bedre til andet end fodbold.

For mig har sund mad ikke kun fysiske fordele. Mentalt giver det mig også styrke. Det fungerer som en støtte og giver selvværd og mere selvtillid. Det giver mig mental styrke, når jeg ved jeg passer godt på mig selv. Det giver ro og overskud til at fokusere på at optimere andre ting.

 
 

Hvad hedder supermarked på polsk?

Jeg er villig til at ofre noget for at opnå mest muligt i min karriere. Nogle gange må man bare spise, hvad der til rådighed, fordi du ved, det er vigtigt for din præstation, ikke kun i dag, men også i morgen. Det at spise handler også om at passe på sig selv. 

 
“Prøver ikke at gøre ting til undskyldninger.”
 

På udenlandsture med landshold eller klubhold undersøger jeg tit, om der er et supermarked i nærheden af hotellet. På turene får vi serveret alle måltider på hotellet, og når maden engang imellem ikke er særlig appetitlig, så prøver jeg at supplere med gode sunde snacks fra supermarkederne i stedet for at droppe et helt måltid. Jeg ved, hvor vigtigt det er for mig at få spist sundt op til kamp. Jeg vil hade mig selv, hvis jeg spillede en mindre god kamp og brugte manglende mad som undskyldning. Jeg prøver ikke at gøre ting til undskyldninger. Jeg vil hellere ændre de ting, jeg kan. I sådan en situation vil jeg hellere tage ansvar for min egen præstation og selv sørge for at få købt noget mad, jeg kan spise.

 

Det er heldigvis meget sjældent, at maden er så uappetitlig, at jeg slet ikke kan spise noget af det. Oftest er der enten ris eller pasta, og så er det bare med at få klemt noget ned. Det er ikke altid nemt at få et ordentligt mellemmåltid på et hotel, så der køber jeg tit sunde snacks fra supermarkederne, som jeg bruger som mellemmåltider. Jeg har været i mange forskellige supermarkeder og købmænd rundt om i Europa. Det er sjovt at se, hvad folk spiser i andre lande. Heldigvis har de næsten altid müslibarer, frugt og brød, som er mine sikre valg i forhold til at få fyldt energidepoterne op.

Klar til dit eget projekt?

Udnyt dit potentiale og nå nemmere dine mål