Marcus Ingvartsen

Spiller:

Marcus Ingvartsen

Klub:

Union Berlin, Tyskland.

Position:

Angriber

Resultater:
  • Superliga topscorer 16/17, 23 mål
  • U21 landsholdet, 28 kampe
  • A-landsholdet, 1 kamp

Min historie

 

Opskriften på en topscorer

Grunden til, at jeg prioriterer kosten så højt er, at jeg ved og kan mærke, hvor stor en betydning det har på min krop og præstationsevne.

Når jeg træner så meget og hårdt, som jeg gør, så ville jeg uden en god kost ikke kunne holde et højt niveau over en længere periode, fordi kroppen simpelthen ville blive for træt og der ville evt. komme skader. 

 Som 14-15 årig begyndte jeg at blive introduceret til kostens betydning for præstationsevnen. I min barndomsklub havde vi små møder omkring kost og ernæring. Det fangede mig allerede dengang, og jeg ville gerne vide endnu mere. Da jeg blev 16 år, begyndte jeg mit første kostvejledningsforløb med Lars Skotte, og siden da har jeg holdt ved, da jeg kan mærke, hvor godt det er for mig at have styr på det jeg spiser med en personlig kostplan. 

 

Kost, træning og skader

I dag fokuserer jeg på min kost, så jeg kan træne mest muligt uden at få skader. For mig er det helt klart det, som jeg bruger kosten rigtig meget til. Den hjælper mig med at komme i bedst mulig fysisk form overhovedet. 

 
“Det giver en dejlig ro at vide, at du hjælper dig selv til at opnå nogle mål.”
 

Det giver mig en rigtig god følelse, at vide jeg giver min krop de rigtige Jeg bliver glad af at vide jeg gør noget godt for mig selv, og ved jeg altid er klar til at præstere. Det giver en dejlig ro at vide, at du hjælper dig selv til at opnå nogle mål. 

 

Personlig kostplan

Et eksempel på, hvor jeg virkelig kan mærke, at det jeg spiser og drikker hjælper er helt klart i opstarts perioder. I opstarten til en ny sæson har man lige haft en pause fra fodbolden, og træneren laver altid ekstra hårde træninger i disse perioder, for at få alle i bedst mulig form. Spiser og drikker jeg ikke rigtigt og rigeligt i disse perioder, så bliver jeg træt, og risikoen for at blive skadet stiger markant. Har du først haft et længere skadesforløb, så vil du gøre meget for at minimere, det sker igen. En personlig kostplan hjælper dig til at vide hvilke madmængder, som passer præcis  til dig. Den viden jeg har fået omkring hvilken mad og hvilke mængder jeg bør spise har hjulpet mig meget i mine opstratsperioder.

 
“Det handler ikke om at leve som en robot.”
 

Det er dog ikke sådan, at jeg kun lever af broccoli, for jeg spiser også usunde ting engang i mellem. Jeg har lært at regulere og tilpasse min mad. Det er klart det, som jeg synes er det vigtigt at lære. For mig handler det ikke om at leve som en robot hele tiden, men at lære at styre det, så det bliver en livsstil og ikke bare noget, du gør i en kort periode.  

 
 

Suppe og friture

Som fodboldspiller rejser man meget rundt og bor tit på hoteller. Det kan nogle gange være en udfordring at få spist, som man gerne vil, når man bor på hotel. I den første tid efter mit skifte til Belgien boede jeg på hotel. Det bliver man hurtigt træt af, fordi man ikke rigtig føler sig hjemme. Maden er heller ikke altid, som man selv vil lave det, så det kan give udfordringer i forhold til at spise optimalt. Problemet ved at bo på hotel i længere tid er, at du kun har et lille minibar køleskab og intet køkken. Det er meget begrænset, hvad man kan have af madvarer til mellemmåltider i et lille hotelkøleskab. 

 
“Alt blev friturestegt.”
 

Jeg fik heldigvis rimelig hurtigt mig egen lejlighed, så nu kan jeg selv styre, hvad jeg spiser. Maden i Belgien er lidt anderledes end i Danmark. I starten skulle jeg lige finde ud af, hvor jeg kunne få havregryn og andre basisvarer. Mælken hernede er ikke som i Danmark. De har ikke frisk mælk, som vi kender det. Alt mælk er sådan noget langtidsholdbart noget. Det smager ikke helt som dansk mælk, men man vender sig hurtigt til det. I Belgien er de helt vilde med suppe. Inden kamp på udebane får vi altid suppe, salat og brød. Det er meget anderledes end hvad, jeg er vant til at spise inden kamp. Til udebanekampe er det ikke altid, der er det store udvalg af mad inden kamp, så nogle gange må man bare få presset det ned, der er, ellers går det ud over præstationen.

I starten af min tid i Belgien havde vi en belgisk kok i klubben. Han lavede meget ofte klassiske belgiske retter. Alt blev friturestegt. Måske var det hans egen fortolkning af det belgiske køkken. Det kunne godt blive lidt for meget med frituremad hver dag. Nu har klubben skiftet kok, og det er mere den slags mad, jeg er vant til fra Danmark.

Klar til dit eget projekt?

Udnyt dit potentiale og nå nemmere dine mål